Festkväll med Dekula Band lördag 20 juli
Vi röjer undan borden på bryggan, tänder eldtunnorna och gör plats för ett av landets svängigaste band. Dessutom blir det DJ, gatumat, goda drinkar och allmänt uppsluppen stämning! Denna kväll är förköpsbiljett som gäller och vi tar inte emot några bordsbokningar, vi behöver ju all plats att dansa!

Entrén och köket öppnar kl 18 och bandet börjar spela vid 20. Krogen är stängd mellan kl 16 och 18 för förberedelser.

Biljetterna kostar 120 kr och köps på tickster eller i dörren i mån av plats.

Mer om bandet:
Dekula Band –  Det lysande livebandet Dekula Band har nu äntligen börjat få lite välförtjänt uppmärksamhet här hemma i Sverige. Bandet startades av den legendariska gitarristen Dekula Kahanga och de senaste åren har detta afrikanska band (samtliga medlemmar är bosatta i Sverige) varit en flitig liveakt runtom i Sverige. De har spelat både på Stockholm Jazz festival och som det ständiga husbandet på den oglamourösa krogen Lilla Wien vid Södra station på Söder i Stockholm.  Dekula Kahanga och sångaren Gaby kommer båda från Kongo-Kinshasa och tillsammans med de övriga medlemmarna som kommer från Kenya, Senegal, Uganda och Sverige så blir det en härlig mix av influenser i deras musik.

Deras musik är en smittande och smått hypnotisk variant av soukous, som de har förfinat under sina hundratals konserter. Med deras unika mix av energisk, lekfull och mjukt svängig musik så är det faktiskt ganska omöjligt att inte börja dansa under deras konserter. Och gillar man afrikanska storheter som Youssou N’Dour, Orchestra Baobab, Staff Benda Bilili, Amadou & Mariam och Bembeya Jazz National så rekommenderas Dekula band varmt!