Stiftelsen Barnens Dag som förvaltar fastigheten har lämnat besked om att arrendet inte kommer att förlängas då nuvarande avtal går ut vid 2023 års slut.

Vi har under en längre period arbetat för att lämna över verksamheten till nya ägare och hade en trio rutinerade krögare med lokal anknytning som har varit stamgäster på krogen sedan dag ett. Men sedan det blev klart att kontraktet för restaurangen inte kommer att förlängas är ingen längre intresserad av att driva krogen med endast två säsonger kvar.

För vår del är är det dags att gå vidare efter nio somrar på krogen. Därför har vi beslutat oss för att inte hålla öppet i sommar.

Det känns såklart väldigt tråkigt för hela bygden. Krogen är en viktig mötesplats regionalt, både för boende i området och för personal på Barnens Ö och vi kan bara beklaga att det inte fortsätter att vara en plats som är öppen för allmänheten.

Som vi förstått det är grunden till beslutet att kollo växer och Stiftelsen därför vill ha tillgång till alla sina lokaler. Att kollo växer glädjer även oss, men vi tror att båda verksamheterna hade kunnat fortsätta samexistera och vi såg fram emot att tillbringa våra kommande somrar på Barnens Ö som gäster.

Vi tackar alla gäster, all personal, alla musiker och alla leverantörer som varit med oss under de här nio åren.

Agnes & Olle