Torsdag 13 juli klockan 21.30

Nicolai Dunger kommer till Båthuset med nya låtar på svenska från sin kommande skiva Arkebusering av ett ego. Skivan är en uppföljare till Nicolai sjunger Edith. Konserten i Båthuset blir ett offentligt genrep för Nicolai och hans nya band bestående av  Nikke Ström från Nationalteatern på bas, jazzslagverkaren Bengt Berger på trummor och Nicolais ständige vapendragare Thomas Tjernkvist på gitarr. Till hösten släpps skivan och bandet åker på en längre Sverigeturné.

På det musikaliska planet kastar sig Dunger mellan olika uttryck, känslor och genrer. Den vilda, otämjbara skaparlust denna man tycks besitta är rent utsagt enastående. Han jämförs med akter som Van Morrison, Tim Buckley, Damien Rice, Jeff Buckley och Nick Cave. Som om detta inte skulle vara bevis nog på Dungers talangs enorma vingbredd har han även arbetat och turnerat med Will Oldham, Calexico, Mercury Rev och Sufjan Stevens.

I sin barndom som till större delen ägnades åt fotbollsspelande och melodikrysslösande upptäckte Nicolai samtidigt musiken. Efter att ha spelat i svenska fotbollslandslaget valde han så småningom att hänge sig åt musiken, och hela tolv skivor senare är Nicolai Dunger en väletablerad artist som ständigt letar efter nya utmaningar och utlopp för sin idérikedom.

Båthuset

Konserterna ges i Båthuset ca 300 meter från krogen, längre in i viken. Konsertområdet med bar och lättare tilltugg öppnar kl 20 och artisterna börjar spela ca 21:30. På krogen serveras en lyxig grillbuffé innan konserten, glöm inte boka bord!

Biljetter

Köp biljetter på Tickster.